Начало      ИНТЕРЕСНО
 
Знаете ли, че:
Вече има и първата по рода си и то българска "вапинг уикипедия"!

В Vaping Wiki ще може да намерите, в синтезирана форма, информация за модели, производители и термини, съпътстващи ежедневието на потребителите на електронните цигари.
Като се замисля,  колко полезна би ми била, когато правих първите си крачки в прехода от тютюнопушене към изпаряване.

 

Знаете ли, че:

Бамбукът е от групата на вечнозелените растения, семейство Житни. Родината му е югоизточната част на Азия като са известни повече от 1600 вида.
То е бързорастящо растение - рекордът е 120 cm на денонощие. На височина достига до 40 m.

 

Важно да се знае!

 

Когато говорим за органични фитили е важно да се знае, че те не подлежат на т.н. сухо горене (Dry Burn). Активацията на намотката при сух фитил, може да доведе до неговото обгаряне, а от там до последващо придаване на неприятен вкус.

При нормални работни условия фитила е добре напоен и не носи подобна опастност.

 

 

 

Какво всъщност представляват органичните плетени фитили?

Фитилите “Плетката на Моби” представляват специфична оплетка от органични влакна.

 

Какви са размерите на плетените органични фитили?  

Дължината на плетката зависи от дължината на материала, който се оплита, т.е. от 0 до безкрайност, но това е само на теория, на практика няма толкова дълги влакна, пък и на кому е нужно, при положение, че максимум 5см са достатъчни.

Тъй като плетката е разтегливо понятие, се наложи да се използва константна величина за описването на крайният продукт, а това е дължината на снопа нишки преди оплитането.

Трудно може да се определи точния и диаметър. Органичните материали имат способността след поемане (абсорбиране) на течност да набъбват. Наложи се и тук да проявим творчество и да измислихме начин за характеризиране. За това описваме дебелината (диаметъра) на шнура с броя на оплетените влакна и диаметъра на намотката, в която ще се полага.

 

Какво е предимството на органичните фитили?

Всички ние знаем, колко по добре се чувства тялото ни с дрехи изработени от естествени материали в сравнение със синтетичните такива. Това се дължи на способноста им да поемат отделената от тялото влага, позволяват на кожата ни да диша, или казано по - просто не спарват.

Органичните материали използвани като фитили за електронна цигара се отличават с високата си абсорбираща способност, а по този начин успяват да осигурят повече течност на нагревателя, съответно повече пара.

Обслужването на RBA изпарители с "Плетката на Моби" е лесно, особено в комбинация с микро намотка. Комбинацията от абсорбация и капилярност, която осигурява плетката е гаранция за добрия резултат.

 

Каква е разликата между не оплетена прежда и плетения фитил?

Разлика се изразява в дължината и плътността.

При оплитането в единица дължина готов фитил има повече прежда, в сравнение със същата дължина директно поставена в намотката прежда,  съответно по - голямо количество пропита в нея течност.

            Плътността на преждата е следствие на производството й. Не е тайна, че повечето прежди представляват множество пресукани една към друга нишки, колкото по-силно те са пресукани, толкова по – плътна, контакта с течността се извършва на по-малка площ, това оказва неблагоприятно условие за добра абсорбация.

         При плетените фитили се ползват единични влакна. Самата плетка оставя достатъчно пространство около съставните и нишки, което осигурява по - голяма площ за омокряне, а от там възможност за по-бързо и добро абсорбиране на течност. 
 

Разлика между Natural Bamboo Fiber & Bamboo Viscose Fiber

Ясно е, че бамбуковите влакна са направени от бамбук, но много хора не знаят, че те всъщност са разделени на два вида в зависимост от тяхното добиване: Natural илиOriginal Bamboo Fiber и Bamboo Viscose Fiber.

Natural (Original) Bamboo Fiber са влакна, пряко получени от бамбук чрез използване на механичен процес на добиване, без никакви химически добавки. Това са 100% естествени бамбукови влакна.

Bamboo Viscose Fiber се получава, чрез химическа активация на бамбуков пулп. Добиват се чрез процес на регенерация на бамбукова целулоза.

За изработка на плетените бамбукови фитили, ние ползваме единствено продукти обазначени от производителя катоNatural Bamboo.


            Какво ново да очакваме от www.knitwicks.com?

Стремейки се към най - доброто, при изработката на органични плетени фитили, ние не спираме да търсим и пробваме различни органични материали и комбинации с тях. Когато резултатът покрие очакванията ни, няма да пропуснем да се похвалим.