Начало      ИДЕЯТА

 
 
 
 
  
Като едни от многото потребители на електронни цигари, превърнали своят порок (тютюнопушенето) в хоби, ние не правим изключение и продължаваме да търсим перфектния сетъп.
Така, в търсене на новото, някъде там към края на 2013 година, някак спонтанно се роди идеята за плетените органични фитили.
Но как се случи това?
    
В началото беше словото!
Сериозно!
Из тематичните форуми има доста публикации за възможността силикатните фитили да се заменят от органични такива (памук, памучна или бамбукова прежди и др.) Събраната информация накара Moby да пробва бамбуковата прежда. Ефекта го порази, повече вкус, повече пара, но ...Но онова вътрешно усещане, че винаги може и повече не спираше да го подтиква към нещо ново. Така седейки с чаша горещо кафе и електрона цигара в ръцете в главата на Moby изплува една мисъл или по - скоро въпрос:
"Какво ли ще стане ако тази прежда се сплете в шнур, подобно на силикатните сплетени фитили?"
Тази мисъл не му даваше покой, трябваше да се опита!
За целите на опита Moby използва ръчна шнуроплетяща машинка, стара семейна реликва и сръчността на неговата майка.
В резултат, в ръцете му имаше първия оплетен органичен фитил за електронна цигара и се създаде малката семейна манифактура.
За кратко време бамбуковата плетка, или "плетката на Moby" (както е известна сред българските потребители на електронни цигари) придоби популярност и започна да се радва на засилен интерес.
За повечето хора, опитали бамбуковия плетен фитил, той се превърна в първи избор, когато трябва да обслужат своя изпарител. 
Каква всъщност е тайната, която прави плетения фитил толкова добре работещ? Няма тайна, всичко е подходящ материал, сръчни ръце и компанията на добри приятели, в която да изпаряваме.
Само това ли?
Определено само това, най-вече последното поражда разликата. Разликата за която хората говорят.